Starea comenzii x
Iesire din cont
Livrare fara costuri
X
Aveți nevoie de
ajutor ?
Aici vă ghidăm
pas cu pas
către
cauciucurile adecvate.
Căutarea anvelopei
Lăţime
Înălţime
Diametru
Reifen Finden
Datele vehiculului
Marcă:
Model:
Anul fabricației / tipul:
Seria / Versiunea:

Anvelope pentru mașini electrice și hibride


Odată cu creșterea numărului de înmatriculări, mașinile electrice și vehiculele hibride nu mai sunt doar o tendință, ci devin treptat o parte permanentă a pieței. Bineînțeles, sunt necesare anvelope speciale pentru mașinile electrice (sau vehiculele electrice în general) și hibride.

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți anvelopele


Aderența sigură, confortul ridicat la conducere și în același timp să fie foarte economice - acestea sunt specificațiile. Nu este o sarcină ușoară pentru industria anvelopelor. Dezvoltarea unor anvelope bune pentru vehiculele electrice necesită cercetări intense. Producătorii premium, în special, sunt gata să investească capitalul necesar în inovații care asigură o acoperire mai mare, fără a neglija securitatea. De asemenea, pot fi potrivite și modelele convenționale de anvelope cu rezistență redusă la rulare (recunoscute după valorile AA de pe etichetă) și capacitate mare de încărcare. Sau, mergeți pe siguranță și optați pentru așa-numitele anvelope omologate care au fost aprobate special pentru vehiculul dumneavoastră de către producătorul auto. Puteți afla dacă acesta este cazul de mai sus în căutarea noastră de anvelope din fila „Despre selecția mașinii”. În magazinul nostru online vă putem oferi anvelope special adaptate acestor cerințe.

Care sunt cele mai noi anvelope ale producătorilor?


Între timp, termenul „tall and narrow” a fost introdus cu referire la anvelopele pentru mașinile electrice. Acesta se referă la anvelopele cu un diametru mare și o bandă de rulare îngustă, adică anvelopele concepute special pentru mașinile electrice. Unii producători cunoscuți oferă acum anvelope speciale pentru mașinile electrice:

O nouă generație: anvelope HL cu o capacitate de încărcare mai mare

Vehiculele electrice mari sau SUV-urile cu propulsie electrică sau hibridă au o greutate mai mare pe carosabil decât vehiculele convenționale pentru pasageri. Totuși, aceste modele oferă puțin spațiu pentru montarea unor anvelope cu capacitate de încărcare mai mare. Din acest motiv, Continental lansează acum primele anvelope pentru autoturisme cu noul indice de sarcină „high-load” – „HL” pe scurt.

Caracteristicile anvelopelor HL

Diferența dintre anvelopele HL și anvelopele convenționale este compoziția lor. Capacitatea de încărcare mai mare este rezultatul modificărilor aduse structurii anvelopei și compusului materialului. Pentru a vă putea oferi cele mai calitative anvelope, au fost luați în considerare și alți factori precum rezistența la rulare și kilometrajul. Un aspect la fel de important este menținerea constantă a zgomotului de rulare la un nivel scăzut.

Prima anvelopă HL provine de la Continental

Indicele de sarcină (LI) indică sarcina maximă admisă pentru anvelopele vehiculului. În ianuarie 2021, Continental a prezentat pentru prima dată anvelopele HL cu indicele de sarcină 101. Capacitatea de încărcare este calculată la 825 kg. Scopul a fost echiparea cu anvelope rezistente a vehiculelor grele cu propulsie hibridă și electrică. Acest lucru este important deoarece cota de piață pentru cele două tipuri de vehicule crește treptat. Statistic, aceste vehicule cântăresc în medie cu aproximativ 300 kg mai mult decât cele cu motoare diesel sau pe benzină. Acest lucru reprezintă o adevărată provocare, deoarece spațiul pentru montarea unor anvelope mai mari este pur și simplu limitat.
Spre deosebire de precedentele anvelope XL cu un indice de sarcină de 98, capacitatea de încărcare a anvelopelor HL de la Continental a fost mărită cu 10% de la 750 kg la 825 kg per anvelopă. Important de știut: Presiunea în anvelope rămâne neschimbată la cca. 2,5 bari. Apropo: puteți găsi indicele de încărcare specific pentru vehiculul dvs. în certificatul de înmatriculare partea 1 (certificatul de înmatriculare al vehiculului). Ultimele două sau trei cifre sunt relevante. Pentru a crea rezerve în ceea ce privește capacitatea de încărcare, puteți depăși indicele de sarcină din punct de vedere legal.

Cerințe cu privire la anvelopele pentru mașinile electrice


 • Siguranța
  Ca întotdeauna, regula este: siguranța în primul rând! Anvelopele pentru mașinile electrice trebuie să garanteze atât o aderență adecvată, cât și o distanță scurtă de frânare, în special în condiții meteorologice nefavorabile. A doua literă de pe eticheta anvelopei - în mod ideal un A - indică proprietăți de frânare foarte bune în condiții de umezeală.
 • Rezistență redusă la rulare și capacitate de încărcare mai mare
  Mașinile electrice au de obicei o greutate mai mare din cauza bateriilor masive pe care le conțin. Prin urmare, anvelopele utilizate trebuie să gestioneze acțiunea de echilibrare între sarcina crescută pe de o parte și rezistența mai mare la rulare, uzura anvelopelor și consumul de energie care rezultă pe de altă parte. Unii producători oferă anvelope cu marcajul XL pentru vehicule mai grele. Obținerea celei mai mici rezistențe la rulare (clasa de eficiență A) rămâne ca un obiectiv, deoarece este clar: cu cât rezistența este mai mică, cu atât autonomia este mai mare.
 • Cuplul
  Din cauza motorului electric, asupra anvelopelor vehiculelor electrice și hibride acționează cupluri mai mari la începutul accelerației comparativ cu vehiculele pe benzină sau diesel. Acest lucru afectează suplimentar kilometrajul.
 • Zgomot redus
  Un nivel redus de zgomot crește cu siguranță confortul la volan. Deoarece mașinile electrice sunt în general foarte silențioase, acest lucru trebuie avut în vedere și la alegerea anvelopelor.

Mașini electrice favorite și anvelope corespunzătoare

Cele mai vândute mașini electrice în 2020. Cu ajutorul nostru puteți găsi anvelopele potrivite. Pur și simplu utilizați linkul pentru o căutare detaliată privind vehiculul dvs.

# Seria de modele Caută
1 Renault Zoe Căutarea anvelopei Renault Zoe
2 VW e-Golf Căutarea anvelopei VW e-Golf
3 Tesla Model 3 Căutarea anvelopei Tesla Model 3
4 VW ID.3 Căutarea anvelopei VW ID.3
5 Hyundai Kona Elektro Căutarea anvelopei Hyundai Kona Elektro
6 TSmart Fortwo Căutarea anvelopei TSmart Fortwo
7 VW e-Up Căutarea anvelopei VW e-Up
8 BMW i3 Căutarea anvelopei BMW i3
9 Audi E-Tron Căutarea anvelopei Audi E-Tron
10 Opel Corsa-e Căutarea anvelopei Opel Corsa-e
Label: A-A-68

Eticheta UE pentru anvelope și mașinile electrice


Eticheta UE pentru anvelope mă poate ajuta să aleg anvelopele potrivite pentru vehiculul meu electric?

Da, deoarece eticheta UE pentru anvelope oferă informații despre proprietățile anvelopei pentru următoarele trei categorii:

a) clasa de eficiență

b) aderența pe carosabil umed

c) nivelul de zgomot

O anvelopă calitativă specială pentru mașinile electrice ar trebui să conțină litera A în categoriile privind clasa de eficiență și aderența pe carosabil umed. Proprietarii de mașini care acordă o mare importanță confortului la volan optează pentru o anvelopă cu o valoare scăzută a zgomotului. Deoarece cu cât numărul este mai mic, cu atât anvelopa rulează într-un mod mai silențios. Anvelopele deosebit de silențioase sunt, de asemenea, marcate cu un simbol de tip undă.

Ce anvelope potrivite sunt recomandate de cauciucuridirect.ro pentru mașina dvs. electrică?

Mai jos vă prezentăm câteva recomandări de anvelope - disponibile în magazinul nostru:

Prețul include TVA, livrarea și ambalajul pe teritoriul României