Starea comenzii x
Iesire din cont

       

Asistență clienți (Luni–Vineri: 10–18)
Livrare fara costuri
X
Aveți nevoie de
ajutor ?
Aici vă ghidăm
pas cu pas
către
cauciucurile adecvate.
Căutarea anvelopei
Lăţime
Înălţime
Diametru
Reifen Finden
Datele vehiculului
Marcă:
Model:
Anul fabricației / tipul:
Seria / Versiunea:

Comandați anvelope pentru autorulote și începeți călătoria într-un mod relaxat

Alegerea anvelopelor potrivite pentru autorulota dvs. este esențială pentru a asigura o aderență optimă la drum și pentru a călători cât mai sigur posibil. Datorită diverselor modele de autorulote, gama de anvelope oferită de producătorii cunoscuți este de asemenea foarte extinsă. Mai jos veți găsi informații despre denumirea CP, motivele pentru care anvelopele pentru autorulote nu ar trebui să depășească o anumită vârstă și modul în care puteți găsi anvelopele potrivite.

Ce reprezintă CP la anvelope?

Abrevierea CP se referă la anvelopele fabricate special pentru autorulote. Dacă anvelopele sunt marcate doar cu un simplu C, acestea sunt anvelope comerciale sau de marfă, care sunt utilizate în principal pentru autoutilitare, furgonete și camioane ușoare. Principala diferență este că anvelopele CP pentru autorulote oferă capacități mai mari de încărcare. Acest avantaj se obține printr-o substructură ranforsată. În plus, anvelopele sunt mai puțin sensibile la borduri, suprafețe cu pietriș și obstacole similare de pe carosabil. Mai mult, pot suporta presiuni ale aerului de până la 5,5 bar. Acesta este un aspect important dacă doriți să maximizați capacitatea de încărcare a vehiculului dvs.
Sfat:Luați în considerare indicele de încărcare înainte de a cumpăra anvelope noi pentru autorulotă. În funcție de model, acesta este un număr format din două sau trei cifre. Este specificat în funcție de anvelopă:
 • Anvelopele cu un indice de încărcare de 118 acceptă o sarcină de maxim 1320 kg, permițând o greutate totală de până la 5280 kg.
 • Pentru autorulotele clasice de până la 3,5 tone (3500 kg), un indice de încărcare de 103 cu o capacitate de încărcare per anvelopă de 875 kg este suficient.

Anvelopele CP sunt obligatorii pentru autorulote?

Anvelopele C cu o capacitate de încărcare adaptată vehiculului fac parte din echipamentul de bază al multor autorulote. Totuși, aceste anvelope nu sunt obligatorii. Cu toate acestea, sunt foarte recomandate dacă doriți să aveți sarcini mai mari ca măsură de precauție. În plus, anvelopele de înaltă calitate pentru autorulote au pereți laterali protejați suplimentar și blocuri de abraziune integrate lateral pentru a crește durata de viață.

Cât rezistă anvelopele pentru autorulote?

Durata de viață a anvelopelor dvs. pentru autorulotă nu poate fi determinată de un număr fix de kilometri – indiferent dacă sunt anvelope C sau CP. Există mai mulți factori care joacă un rol în durata de viață a anvelopelor, pe care îi vom prezenta mai jos.

Banda de rulare a anvelopelor pentru autorulote

La fel ca în cazul tuturor celorlalte anvelope, gradul de uzură al benzii de rulare este un identificator important pentru a vedea dacă este nevoie să cumpărați anvelope noi pentru autorulotă. Cerința legală este o adâncime minimă a benzii de rulare de 1,6 mm. În mod ideal, ar trebui să măsurați acest lucru pentru banda de rulare centrală, deoarece această zonă are cel mai mult contact cu asfaltul.Pe lângă măsurătorile pentru adâncimea benzii de rulare, puteți utiliza o monedă de 1 euro cu chenarul său exterior de 3 mm pentru a măsura banda de rulare a anvelopelor dvs. Dacă chenarul nu este vizibil, anvelopele sunt sigure de utilizat. Tipul de anvelope pentru autorulote pe care îl utilizați are adâncimi minime diferite ale benzii de rulare. Iată recomandările pentru anvelopele de vară și de iarnă sau pentru anvelopele all-season:
 • Pentru anvelopele de vară, se recomandă ca adâncimea benzii de rulare să nu fie mai mică de 3 mm.
 • Pentru anvelopele de iarnă și anvelopele all-season, se recomandă să aveți o adâncime a benzii de rulare de 4 mm.
Notă:Utilizarea anvelopelor după atingerea limitei legale de uzură a benzii de rulare vă poate compromite siguranța în trafic.
rv-tyre

Procesul natural de îmbătrânire

Pe lângă uzura benzii de rulare cauzată de șofat, anvelopele pentru autorulote sunt supuse unui proces tipic de îmbătrânire, care este influențat de diferite condiții meteorologice. Un proces care are loc indiferent de kilometraj, chiar dacă folosiți autorulota doar o dată sau de două ori pe an pentru vacanțe și călătorii scurte.Unele dintre caracteristicile tipice de identificare includ fisuri vizibile pe flancuri, care pot reprezenta un pericol real. De asemenea, decolorarea spre gri este un indiciu că anvelopele dvs. de autorulotă au îmbătrânit. Aceste indicii arată că este timpul pentru anvelope noi.

Cum determin vârsta anvelopelor mele de autorulotă?

Puteți determina vârsta anvelopelor de autorulotă cu ajutorul numărului DOT. Acesta este un număr format din patru cifre care este gravat pe peretele lateral al anvelopelor în direcția de rulare. Primele două cifre reprezintă luna, ultimele două cifre anul de fabricație. Puteți utiliza această informație pentru a determina vârsta exactă a anvelopelor.

Ce vechime poate avea o anvelopă pentru a trece de ITP?

Este surprinzător faptul că nu există cerințe legale privind vârsta anvelopelor. Acest lucru se aplică în mod egal atât mașinilor, cât și autorulotelor, chiar dacă stresul asupra anvelopelor per kilometru parcurs este semnificativ mai mare pentru acestea din urmă. Dacă kilometrajul este scăzut și anvelopele sunt în stare bună, inspectorii ITP pot accepta anvelopele de autorulotă cu o vârstă de până la 10 ani. Totuși, experții recomandă schimbarea anvelopelor după maximum 5-6 ani. Motivul este procesul de îmbătrânire descris mai sus, care se instalează automat la compușii de cauciuc de-a lungul timpului. Chiar dacă este costisitor, ar trebui să cumpărați anvelope noi pentru autorulotă în acest interval de timp pentru a asigura siguranța tuturor pasagerilor.

Anvelope all-season sau anvelope de vară și de iarnă pentru autorulote?

În calitate de pasionat de autorulote, vă veți confrunta cu întrebarea ce tip de anvelope să alegeți atunci când comandați anvelope noi. Opțiunea de a avea anvelope all-season sau anvelope de vară și de iarnă depinde de destinațiile și perioada în care preferați să călătoriți. Mai jos veți găsi câteva sfaturi care vă vor ajuta să alegeți.

Reguli și reglementări pentru anvelopele all-season

Fie că este vorba de anvelope C sau CP: pentru ambele variante au fost aplicate reglementări noi începând din 2018. Anterior, era obligatorie utilizarea anvelopelor M+S (unde cele două litere reprezintă noroi și zăpadă). Dacă în prezent cumpărați noi anvelope all-season pentru autorulotă, acestea trebuie să fie marcate cu simbolul fulg de zăpadă, numit adesea și simbolul Alpin. Puteți folosi în continuare anvelopele M+S produse înainte de 2018 până în 2024.
Important:Dacă călătoriți în străinătate cu autorulota, trebuie să respectați reglementările locale.

Specialiștii: anvelopele de vară și de iarnă

Dacă vă numărați printre șoferii de autorulotă care călătoresc pe tot parcursul anului, atunci sunt recomandate anvelopele de vară și de iarnă. În funcție de anotimp, le puteți exploata pe deplin potențialul pe toate tipurile de carosabil – indiferent dacă este uscat sau umed sau dacă zăpada scârțâie sub roți. Dacă este necesar, luați cu dvs. lanțuri de zăpadă când călătoriți iarna în regiuni montane.

Achiziționarea de anvelope potrivite pentru cele mai cunoscute autorulote

Potrivit statisticilor recente, preferința cumpărătorilor pentru autorulote este într-o continuă creștere. Măsurile din perioada pandemiei au contribuit și mai mult la numărul record de înmatriculări. Printre favorite se numără modelele de la Fiat, cu binecunoscutul Ducato servind ca model de bază.Conversia este efectuată de diverse companii. În plus, există autorulote de lux tip camion, care sunt complet personalizate pentru a satisface dorințele individuale ale clienților și care deseori depășesc limita de 7,5 tone. Este evident că în aceste cazuri sunt necesare anvelope pentru camioane.Pentru vehiculele noi, există diverse combinații jante/anvelope disponibile din fabrică. Dacă aveți nevoie de anvelope noi pentru autorulotă din cauza uzurii sau a vechimii benzii de rulare, este recomandat să verificați numărul DOT pentru a determina vârsta exactă a anvelopelor. Informațiile necesare se regăsesc fie în partea 1 a certificatului de înmatriculare, fie direct pe anvelope. Combinația de cifre și litere și semnificația lor este ilustrată în exemplul următor:

225/65 R16 91 CP 109 Q
 • Lățimea anvelopei:lățimea este de 225 mm.
 • Raportul înălțime-lățime:numărul 65 indică faptul că înălțimea anvelopei este 65% din lățimea anvelopei.
 • Tipul anvelopei:litera R indică anvelopele radiale tipice pentru autorulote.
 • TDimensiunea jantei: cele două cifre urmează direct după tipul de anvelopă. Este de 16 inch.
 • Tipul anvelopei:CP se referă la Camping, C la Cargo sau Comercial. Ambele sunt posibile.
 • Indicele de încărcare:pentru indicele 109, fiecare anvelopă de autorulotă poate suporta o sarcină de până la 1030 kg. Dacă conduceți o autorulotă de 3,5 tone, rezerva de sarcină este proporțional de mare.
 • Indicele de viteză:Anvelopele cu indicele Q permit viteze de până la 160 km/h.

 • Notă:Pentru autorulote de până la 3,5 tone, respectați regulile care se aplică și în cazul autoturismelor. Vehiculele de până la 7,5 tone pot circula cu 50 km/h în localitate și cu maximum 110 km/h pe autostrăzi.Vă recomandăm să optați pentru anvelope C sau CP potrivite pentru autorulota dvs. datorită capacității lor portante mai mari. Asigurați-vă că indicele de încărcare nu este mai mic decât greutatea totală admisă a vehiculului. În mod ideal, ar trebui să existe o rezervă de sarcină disponibilă pentru mai multă siguranță. Livrăm anvelope pentru autorulote cu designul dorit de dvs. rapid și fără costuri de transport la achiziționarea a două sau mai multe anvelope. Comandați acum!

  Prețul include TVA, livrarea și ambalajul pe teritoriul României