Starea comenzii x
Iesire din cont

Politică de retur (dreptul de retragere)

§ 1 Dreptul de retragere

Dacă nu sunteți mulțumit de produsele achiziționate de pe site-ul www.cauciucuridirect.ro le puteți returna și noi vă vom înapoia contravaloarea comenzii dumneavoastră.

Dreptului de retragere recunoscut consumatorilor este reglementat de OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță cu profesioniștii. Conform dreptului de retragere puteți returna produsele comandate pe website-ul nostru, respectiv cauciucuri, anvelope speciale, cauciucuri moto (Produse individuale), fără a indica motivele, anunțându-ne despre intenția dvs. în formă scrisă (de exemplu prin e-mail), în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produselor.

În cazul în care returul se va efectua ulterior termenului legal de 14 zile calendaristice (din ziua 15 până în ziua 30) costurile de expediere sunt suportate de către dvs.

Pentru respectarea acestui termen trebuie să ne trimiteți în timp util cererea de returnare, respectiv în cele 14 zile de la primirea produsului pe care l-ați achiziționat, prin una din următoarele metode:

  • e-mail : cauciucuridirect@delti.com sau
  • adresa: SC Delticom OE SRL, Str. Popa Anca 3,300318 Timișoara, România.

Astfel, conform prevederilor legale, în cazul în care doriți să vă retrageți din prezentul contract, toate sumele încasate de la dvs. vă vor fi restituite, inclusiv costurile de livrare (cu excepția cazului în care ați ales altă modalitate de livrare decât cea standard, pe care o oferim noi), în termen de 14 zile calendaristice de la primirea cererii de returnare a produselor. Rambursul se face folosind modalitatea de plată din tranzacția inițială, dacă nu se prevede în concret o altă metodă.

Cererea de retur o puteți descărca de aici. Aceasta reprezintă doar un model, cererea de retur putând fi anunțată și printr-o altă metodă dar care să conțină declarație dvs. neechivocă de a dispune de dreptul de retragere .

În cadrul cererii de retur puteți să ne comunicați voluntar, fără a exista o obligativitate legală, motivele pentru care ați decis să vă retrageți din contract. Acestea, împreună cu alte informații pe care este posibil să vi le solicităm ne vor ajuta să prelucrăm rapid și eficient cererea dvs. de retragere.

Pentru a evita orice eventualele probleme ce pot apărea la returul produselor, ridicarea acestora va fi organizată de către noi iar sumele încasate vă vor fi restituite în contul indicat de dvs.

De asemenea, trebuie să aveți în vedere să vă asigurați că anvelopele pregătite pentru retur vor fi protejate împotriva deteriorării pe timpul transportului. Curățați anvelopele înainte de a le împacheta și nu legați mai mult de două bucăți într-un colet. Asigurați-vă că ați protejat cu suficient carton produsele pentru a nu exista deteriorări ale acestora. În cazul deteriorării articolelor din cauza manipulării neadecvate sau ambalării insuficiente, ne rezervăm dreptul de a reține despăgubiri. Transportatorul nu va ridica decât coletele ambalate corespunzător.

Nu se acceptă returnarea produselor asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice/electrice, sau cele cărora le lipsesc accesorii.

Vă rugăm să nu trimiteți în mod direct articolele la sediul social din Timișoara, indicat mai sus și să urmăriți instrucțiunile furnizate de noi la momentul la care o să doriți să utilizați dreptul de retur de care beneficiați în conformitatea cu dispozițiile legale.

Conform celor menționate costurile legate de returnarea articolelor sunt suportate de noi, dvs. sunteți responsabil doar dacă valoarea articolelor este diminuată în urma manipulării acestora, în alt scop decât cel necesar pentru a verifica natura, caracteristicile și modul de funcționare, așa cum ar fi fost posibilă într-un magazin. În acest caz ne rezervăm dreptul de a reține despăgubiri. Pentru a evita această situație, vă recomandăm să nu folosiți articolele și să evitați orice acțiune care le-ar putea reduce valoarea.

§ 2 Dreptul de retragere în cazul serviciului "Asamblăm la comandă roti complete pentru mașina dumneavoastră."

Spre deosebire de dreptul de retragere general, aplicabil Produselor individuale achiziționate de pe website nostru, în cazul produselor achiziționate folosind serviciul "Asamblăm la comandă roti complete pentru mașina dumneavoastră, din care va rezulta un produs personalizat de roți complete, potrivit indicațiilor specificei ale clientului, în cazul acesta particular, clientul nu mai poate beneficia de dreptul de retragere fiind incident art. 16 lit. c care prevăd conform căruia sunt exceptate de la aplicarea dreptului de retragere „furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar”.

Având în vedere modul în care se realizează roțile complete reiese că acestea sunt considerate a fi bunuri personalizate în mod clar, mai exact, clientul selectează anvelopa dorită, care este apoi combinată cu o jantă corespunzătoare în dimensiune, ambele alegeri și janta și anvelopa fiind alese de către client. Pe site fiind prezente o varietate de modele de jante disponibile, fie din oțel, fie din aluminiu, permițând crearea mai multor combinații posibile de anvelopă/jantă. Odată ce clientul alege un model și dimensiunea specifică pentru anvelopă, precum și o jantă compatibilă, urmează montarea anvelopei pe jantă și echilibrarea roții astfel obținute. Roțile complete, astfel configurate, sunt livrare gata pentru montaj la clientul final.

Mai mult trebuie să aveți în vedere și faptul că odată montate roțile complete conform preferințelor dvs., nu vom mai putea considera roțile complete ca fiind produse noi și să le putem revinde, deoarece nu pot fi dezasamblate fără a se produce deteriorări asupra acestora și astfel putând fi vândute doar ca bunuri second-hand, operațiune care nu face obiectul vânzărilor noastre, ținând cont de faptul că pe site-ul nostru (www.cauciucuridirect.ro) vindem doar produse noi.

În schimb, pentru aceasta categorie de produse, acceptăm un retur, care nu este cel prevăzut de lege, în următoarele condiții:

  • Roțile complete au fost asamblate în mod greșit din culpa noastră și nu corespund cu comanda dumneavoastră (prin asamblare greșită se înțelege utilizarea la asamblare a unei anvelope si/sau jante diferite fata de cea/cele comandate)
  • Produsele au fost livrate greșit din culpa noastră
  • Produsele prezintă defecte de fabricație sau asamblare