Starea comenzii x
Iesire din cont

       

Asistență clienți (Luni–Vineri: 10–18)
free-shipping
 

Termeni și condiții generale

§ 1 Despre noi

Pentru utilizarea acestui website este necesar să citiți cele ce urmează. Vizitarea în continuare a paginilor website-ului presupune ca sunteți de acord cu termenii și condițiile de utilizare ale website-ului www.cauciucuridirect.ro.

Website-ul www.cauciucuridirect.ro este proprietatea exclusivă a Delticom OE SRL, cu sediul social în Str. Popa Anca 3, 300318, Timișoara, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J35/1428/2004 și CUI RO16420310, (Delticom sau Societatea)

Acest website este disponibil doar pentru persoane fizice sau juridice care pot încheia contracte valabile în conformitate cu legislația aplicabilă sau care se află deja în relații contractuale cu Delticom. Website-ul și serviciile oferite prin intermediul acestuia nu sunt destinate minorilor.

Delticom își rezervă dreptul de a modifica unilateral prezenții termeni și condiții, conținutul, forma de prezentare și/sau structura website-ului în orice moment, modificările făcute fiind considerate a fi acceptate de către dumneavoastră dacă veți continua să folosiți website-ul după afișarea politicii pe website. Prezentele condiții generale de vânzare sunt aplicabile în România, mai precis clienților care au adresa de domiciliu și de livrare în România.

§ 2 Produse și Comandă

2.1 Caracteristici generale

Pe website-ul societății puteți comanda următoarele tipuri de produse:

 • Cauciucuri
 • Anvelope speciale
 • Cauciucuri moto

În plus, oferim clienților noștri serviciul unic de personalizare a comenzii ”Asamblăm la comandă roți complete pentru mașina dumneavoastră” prin care va rezulta un produs personalizat nevoilor concrete ale clientului, care conform dispozițiilor legale este exceptat de la dreptul de retragere. Acest proces se desfășoară în următorul mod:

 • Selecțați anvelopele pe care le doriți, care sunt apoi combinate cu o jantă corespunzătoare în dimensiune pe care tot dvs. o alegeți. Astfel, întregul proces realizându-se conform preferințelor și indicațiilor concrete ale clientului. Există o varietate de modele de jante disponibile, fie din oțel, fie din aluminiu, permițând crearea mai multor combinații posibile de anvelopă/jantă. Odată ce clientul alege un model și dimensiune specifică pentru anvelopă și o jantă compatibilă, urmează montarea anvelopei pe jantă și echilibrarea roții astfel obținute. Roțile complete, astfel configurate, sunt livrate gata pentru montaj la clientul final.

Anvelopele și jantele comercializate pe website-ul Societății sunt exclusiv produse noi. Delticom nu comercializează produse second-hand sau reșapate. Vă punem în vedere că fotografiile produselor nu sunt contractuale.

2.2 Utilizarea produselor

Ținând cont de specificitatea și de parametrii tehnici ai produselor vândute de către Societate, clientul este obligat să respecte cu strictețe prescrierile și recomandările în materie de securitate și de fiabilitate referitoare la utilizare (tip vehicul, presiune, etc.), la montare și la stocarea produselor. Societatea nu poate fi trasă la răspundere în nici un caz pentru utilizarea în condiții necorespunzătoare a produselor cumpărate (cum ar fi montarea defectuoasă a anvelopelor, rularea neconformă, etc). Clientul este singurul responsabil de compatibilitatea produselor comandate cu tipul de vehicul deținut.

Produsele prezentate pe site-ul nostru pot fi comandate prin utilizarea platformei online în următoarele moduri:

 • Selectați articolele dorite, le adăugați în coșul decumpărături și completați toate informațiile solicitate în cadrul procesului de comandă, inclusiv, dar fără a se limita la, detaliile de livrare și informațiile de plată;
 • De asemenea, pentru a ne asigura că în momentul în care plasați comanda aceasta este conformă cu dorințele și așteptările dvs. puteți utiliza multiplele canale de comunicare disponibile, în funcție de preferințele individuale: e-mail, chat, WhatsApp, Messenger sau telefonic, pentru plasarea comenzilor sau solicitarea de asistență și informații suplimentare.

Furnizând detaliile necesare în cadrul procesului de comandă și trimițând această comandă, oferta este plasată. Prin comandă declarați că acceptați prezentele condiții și că doriți să achiziționați articolele comandate. Înregistrarea în sistem a comenzii dvs. va fi confirmată prin e-mail. Acest mesaj este trimis în mod automat și nu reprezintă acceptarea comenzii de către noi. Contractul intră în vigoare odată cu primirea prin e-mail a facturii și confirmării comenzii.

§ 3 Condiții generale de livrare și plată

Delticom oferă două variante de livrare:

3.1 Cauciucurile sunt livrate prin curier direct la domiciliul dvs. Noi livrăm la aceeași adresă la care trimitem și factura. Puteți monta cauciucurile singur sau puteți apela la un service (stație de montare).

3.2 Cauciucurile pot fi trimise de asemenea prin curier la o adresă alternativă. În acest caz, vă rugăm să specificați adresa de livrare și persoana autorizată să primească cauciucurile în numele dvs..

Termenul normal de livrare este între 2 și 7 zile lucrătoare. 90% din comenzile noastre sunt livrate în 10 zile lucrătoare (ATENȚIE! Termenul de livrare depinde de disponibilitatea cauciucului comandat).

În cazul în care apelați la serviciul Asamblare roți complete timpul de livrare este de 10-14 zile lucratoare. În cazul în care va dura mai mult veți fi informați printr-un email.

Dacă aveți întrebări legate de termenul livrării, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la cauciucuridirect@delti.com. Informații detaliate despre costurile de ambalare și expediere cât și despre condițiile de plată gasiți aici.

§ 4 Dreptul de retragere – aplicabil doar clientului persoană fizică

4.1 Dreptul de retragere

Dreptului de retragere recunoscut consumatorilor este reglementat de OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță cu profesioniştii. Conform dreptului de retragere puteți returna produsele comandate pe website-ul nostru, respectiv cauciucuri, anvelope speciale, cauciucuri moto (Produse individuale), fără a indica motivele, anunțându-ne despre intenția dvs. în formă scrisă (de exemplu, prin e-mail), în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produselor.

În cazul în care returul se va efectua ulterior termenului legal de 14 zile calendaristice (din ziua 15 până în ziua 30) costurile de expediere sunt suportate de către dvs.

Pentru respectarea acestui termen trebuie să ne trimiteți în timp util cererea de returnare, respectiv în cele 14 zile de la primirea produsului pe care l-ați achiziționat, prin una din următoarele metode:

 • e-mail : cauciucuridirect@delti.com sau
 • adresa: SC Delticom OE SRL, Str. Popa Anca 3,300318 Timișoara, România.

4.2 Dreptul de retragere în cazul serviciului „Asamblăm la comandă roți complete pentru mașina dumneavoastră.”

Spre deosebire de dreptul de retragere general, aplicabil Produselor individuale achiziționate de pe website-ul nostru, în cazul produselor achiziționate folosind serviciul „Asamblăm la comandă roți complete pentru mașina dumneavoastră, din care va rezulta un produs personalizat de roți complete, potrivit indicațiilor specifice ale clientului, astfel cum a fost descris la punctul 2.1 din prezenta, în cazul acesta particular, clientul nu mai poate beneficia de dreptul de retragere fiind incident art art. 16 lit. c conform căruia sunt exceptate de la aplicarea dreptului de retragere „furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar”.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați politica noastră de returnare aici.

§ 5 Dreptul de proprietate

Articolele comandate rămân în proprietatea noastră până în momentul în care toate creanțele pe care le aveți față de noi au fost achitate integral. Acest lucru este valabil și pentru creanțele ce pot apărea în viitor. Pentru a face uz de dreptul de proprietate suntem îndreptățiți să cerem predarea imediată a tuturor articolelor, cu excluderea dreptului de reținere, exceptând cazul cererii reconvenționale constatate legal sau a cererii necontestate.

§ 6 Garanții

Oferim o garanție de 2 ani din momentul livrării, pentru toate produsele pe care le comercializăm. În cazul în care întâmpinați probleme cu comanda sau articolele comandate, ne puteți contacta la cauciucuridirect@delti.com.

Clientul este rugat să notifice Societatea în cazul neconformității produselor livrate, în termen de 5 zile. Societatea se obligă să schimbe în acest termen orice produs ce prezintă defectele menționate de client dacă:

 • defectul este constatat la livrare;
 • defectul este constatat înainte de montaj;

Când defectul produsului este constatat dupa montaj, clientul are obligația să informeze Societatea și să anexeze copii dupa factura de achiziție, certificatul de înmatriculare al autovehiculului, dovada montării într-o unitate autorizată RAR (deviz de montaj) precum și o informare privind constatarea defecțiunii (poziția de montaj, rularea înregistrată, tipul defecțiunii și împrejurările în care a apărut).

Garanția nu se aplică defectelor ce rezultă din uzura normală a produselor, din deteriorare la montaj sau accidente produse din neglijență ( tăieri, loviri, etc), din lipsa întreținerii sau supravegherii (uzuri accentuate datorită sistemului de direcție/amortizare), din condiții improprii de depozitare, din instalări neconforme sau reparații efectuate de client, montaj în centre neautorizate, din nerespectarea instrucțiunilor de întreținere și de folosire ale Societății.

În acord cu legislația din România, toate produsele comercializate beneficiază de garanție de conformitate de 2 ani de zile din momentul livrării acestora.

§ 7 Răspunderea pentru defecțiunile site-ului

Site-urile noastre vă sunt oferite în forma pe care noi o considerăm corespunzătoare. Nu garantăm că acestea corespund cerințelor dvs., că sunt disponibile permanent, actualizate, fără întrerupere, sigure și nu conțin erori. Folosiți site-urile noastre pe propria răspundere. În mod special, nu suntem responsabili pentru rezultatele de căutare obținute prin folosirea site-ului sau pentru corectitudinea informațiilor afișate.

Prețul sau descrierea articolelor pot fi afișate eronat în urma introducerii în mod greșit a acestora în baza de date. Ne rezervăm dreptul de a anula toate comenzile finalizate în urma afișării unui preț greșit pe site, de a anunța clientul asupra situației apărute în cel mai scurt timp posibil și de a restitui orice sumă încasată de la client în cadrul procesului de comandă.

În acest caz www.cauciucuridirect.ro va notifica prin telefon sau e-mail clientul în termen de maxim 24 de ore (zile lucrătoare) cu privire la faptul că prețul produsului comandat este unul eronat datorită defecțiunii tehnice ivite și că nu va putea livra produsul comandat la acel preț.

§ 8 Protecția proprietății intelectuale

Conținutul site-ului nostru, textele, imaginile, sunetele, grafica, animațiile, secvențele video și poziționarea acestora pe site sunt protejate de legislația privind proprietatea intelectuală. Acestea nu pot fi copiate, modificate, distribuite sau puse la dispoziția terților. Unele dintre paginile noastre conțin imagini ce fac obiectul dreptului de autor al unor terțe părți. Dacă nu este altfel menționat, mărcile afișate pe site-ul nostru sunt mărci înregistrate și sunt protejate de lege. Prin site-ul nostru nu acordăm nici o licență de folosire a proprietății noastre intelectuale sau a unui terț.

Eventualele încălcări ale dreptului de autor ne pot fi aduse la cunoștință la adresa dpi@delti.com.

Societatea nu este responsabilă în niciun fel pentru eventualele prejudicii rezultate din:

 • Lipsa de acuratețe sau caracterul incomplet al informațiilor sau materialelor prezentate din cauza unor erori factuale, materiale, tipografice sau tehnice;
 • Utilizarea oricăror mărci, creații sau materiale protejate de drepturile de proprietate intelectuală aparținând terților;
 • Prezența sau absența oricăror viruși pe care terțe părți ar putea să îi atașeze acestui website fără cunoștința sau acordul Societății;
 • Orice software care poate fi descărcat, copiat sau utilizat în orice fel de pe acest website;
 • Utilitatea conținutului acestui website, fie în întregime, fie în parte.

Prin accesarea, vizitarea sau utilizarea în orice mod a acestui website, sunteți direct responsabil pentru consecințele acțiunilor pe care le veți întreprinde bazându-vă pe informațiile conținute în acest website.

§ 9 Obligații privind accesul la informații

Prin utilizarea site-ului nostru, ne furnizați informații legate de persoana dvs. cum sunt numele, adresa, numărul de telefon sau adresa de e-mail, informații pe care noi le salvăm. Aceste informatii sunt esențiale pentru a putea plasa comanda pe website-ul nostru. Nu sunteți obligat să ne furnizați aceste informații, însă refuzul dvs. vă poate împiedica să beneficiați de serviciile pe care vi le oferim. Puteți modifica aceste date în timpul comenzii sau ulterior la rubrica „Comenzile mele” sau „Contact”, în funcție de site-ul pe care îl folosiți. La finalizarea primei comenzi primiți un nume de utilizator și o parolă pentru contul dvs. Trebuie să vă asigurați că acestea nu sunt accesibile altor persoane și să ne informați imediat despre orice utilizare abuzivă a parolei sau a numelui dvs. de cont. Ambele părți contractuale pot rezilia oricând contul, fără a indica motivele pentru aceasta. În acest caz, Delticom va dezactiva sau șterge contul și toate datele salvate.

§ 10 Prelucrarea datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal pe care ni le furnizați în mod voluntar prin intermediul site-ului nostru se face în condiții de siguranță și doar în scopurile pentru care v-ați exprimat acordul. Aceste informații vă sunt solicitate pentru a putea livra articolele pe care dvs. le cumpărați prin intermediul site-ului nostru sau pentru activități de marketing, doar în cazul în care v-ați exprimat acceptul pentru aceasta.

Conform legislației beneficiați de următoarele drepturi:

 • Dreptul la informare
 • Dreptul la acces la date
 • Dreptul de intervenție asupra datelor
 • Dreptul de opoziție
 • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate în baza unei prelucrări automate
 • Dreptul de retragere a consimțământului
 • Dreptul de a se adresa justiției
 • Dreptul la portabilitatea datelor
 • Dreptul de a depune plângere la Autoritatea Națională de Protecție a Datelor Personale. Pentru a beneficia de acest drept trebuie să ne trimiteți o cerere prin e-mail, fax sau poștă.

Pentru a înțelege pe larg modul în care Delticom va prelucrează datele cu caracter personal că rugăm să accesați politica noastră de prelucrare aici.

§ 11 Legislație aplicabilă

Este exclusiv valabilă legislația română. Aplicarea prevederilor dreptului unitar al ONU referitor la contractele de vânzare-cumpărare (Convenția Națiunilor Unite asupra contractelor de vânzare internațională de mărfuri, încheiată la Viena la 11 aprilie 1980) este exclusă.

Orice litigiu născut din sau în legătură cu Termenii și Condițiile va fi soluționat pe cale amiabilă. În caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi soluționat de către instanța judecătorească română competentă aflată în raza teritorială a municipiului Timișoara.

Data ultimei actualizări: 01.04.2024