Starea comenzii x
Iesire din cont
Livrare fara costuri

Un duet excelent: Continental prezintă WinterContact TS 870 și WinterContact TS 870 P

03/05/21

  • Mai inovatoare: compusul îmbunătățit Cool Chili și un nou profil al benzii de rulare
  • Mai sigure: performanță deosebită în condiții de iarnă și proprietăți excelente pe carosabilul umed
  • Mai sustenabile: rezistență mai scăzută la rulare și creștere însemnată a randamentului kilometric

Hanovra, Germania, 3 mai 2021. Ținând cont de schimbările de parametri înregistrate în ultimii ani în materie de performanță a anvelopelor pentru automobilele moderne, ați putea fi iertat dacă ați presupune că nu prea se mai pot aduce îmbunătățiri în acest domeniu. Cu toate acestea, WinterContact TS 870 și WinterContact TS 870 P de la Continental dovedesc contrariul: încă se mai pot face salturi în timp în materie de tehnologie pentru anvelope.

continental-pp-wintercontact-ts870-1

WinterContact TS 870 - pentru automobile din clasa compactă și mijlocie

Succesoare a deja consacratei WinterContact TS 860, aclamată de presa de specialitate, aceasta calcă pe urmele sale, îmbinând performanța deosebită pe timpul iernii cu proprietățile excelente pe carosabilul umed, prezentând, în același timp, date convingătoare din punct de vedere ecologic - de exemplu reducerea suplimentară a rezistenței la rulare și creșterea randamentului kilometric. Acestea fiind spuse, WinterContact TS 870 este un produs cu totul nou, dezvoltat de la zero în ceea ce privește construcția, profilul benzii de rulare și compusul din care este realizat. Rezultatul constă într-un model care, într-o comparație directă, oferă distanțe de frânare mai scurte cu trei la sută pe gheață și manevrabilitate cu cinci la sută mai bună pe zăpadă.

The new WinterContact TS 870 also offers improvements in grip on snow, wet-weather properties and handling on dry roads. Given the conflicting objectives with which the development engineers are regularly confronted in terms of safety-relevant properties versus environmental performance, the progress made in both areas is impressive: A ten percent increase in mileage is accompanied by a two percent reduction in rolling resistance.

De asemenea, noul WinterContact TS 870 oferă îmbunătățiri în ceea ce privește aderența pe zăpadă, proprietățile în condiții de vreme umedă și manevrabilitatea pe carosabilul uscat. Având în vedere obiectivele contradictorii cu care se confruntă în mod obișnuit inginerii în ceea ce privește proprietățile relevante pentru siguranță în raport cu performanța de mediu, progresul înregistrat în ambele domenii este impresionant: O creștere de zece la sută a randamentului kilometric este însoțită de o reducere cu doi la sută a rezistenței la rulare.

continental-pp-wintercontact-ts870-3-kopie.jpg

The WinterContact TS 870 was developed for models like the VW up!, the VW Golf and the Citroën C4. Higher-priced cars too, including the BMW 1 Series and 3 Series, will drive safely through the cold season on this new winter tire from Continental.

Pentru dezvoltatori, unul dintre beneficiile acestui model a fost faptul că le-a permis crearea unor cavități și mai mari pentru zăpadă în banda de rulare. Acestea se umplu cu zăpadă și asigură o aderență și mai bună. Pentru că, simplu spus, cea mai bună aderență pe zăpadă este asigurată nu de capacitatea de aderență dintre pata de contact cu solul și drumul acoperit cu zăpadă, ci de cea dintre zăpadă și zăpadă. Zăpada pătrunde în canelurile benzii de rulare, unde este compactată. Iar această zăpadă compactată din anvelope se întrepătrunde cu zăpada de pe drum. Cu cât este mai bine reținută zăpada compactată în canelurile benzii de rulare, cu atât este mai bună aderența. Aici, Continental folosește tehnologia SnowCurve+. Anvelopele care folosesc această tehnologie au o structură specială a peretelui șanțului, care se intercalează cu zăpadă compactată în peste 1000 de puncte din banda de rulare. Acest lucru asigură o aderență mai bună și asigură o transmisie mai bună a forțelor de frânare - în special în viraje.

Pentru a reduce și mai mult distanțele de frânare pe drumurile alunecoase pe timpul iernii, Continental a mărit numărul de blocuri din banda de rulare în pata de contact cu solul la WinterContact TS 870 cu nu mai puțin de zece la sută. Canturile și striațiile din aceste blocuri acționează ca ștergătoarele de parbriz, dispersând rapid zăpada topită și asigurând o aderență bună pe suprafețele acoperite cu gheață.

continental-pp-wintercontact-ts870-2-kopie

WinterContact TS 870 are profilul benzii de rulare în formă de V, adoptat ulterior de numeroși producători de anvelope. Însă una dintre inovațiile extraordinare de aici constă în faptul că principalele șanțuri în formă de V se îndreaptă către un canal central sinuos dispus pe întreaga circumferință a anvelopei, conferindu-i noului specialist pe timp de iarnă de la Continental un aspect foarte diferit de cel al majorității concurenților săi. Dar asta nu este tot. Printr-o combinație între Hydro Grooves și canalul central, dezvoltatorii au obținut o dislocare și mai rapidă a apei pe timp de ploaie. Acest lucru oferă o protecție și mai eficace împotriva acvaplanării și oferă o îmbunătățire suplimentară în ceea ce privește performanța de frânare pe carosabilul umed. Un alt factor care contribuie la obținerea distanțelor scurte de frânare constă în compusul nou-dezvoltat al benzii de rulare care, la fel ca la modelul anterior, este cunoscut sub denumirea de Cool Chili. Cu amestecul său de rășini speciale, acesta asigură o aderență mai bună și distanțe de frânare mai scurte pe carosabilul umed.

Mai presus de toate, secretul care stă la baza proprietăților de mediu îmbunătățite constă în compusul polimeric. Densitatea reticulată optimizată asigură o mai mare flexibilitate, îmbunătățind calitatea contactului dintre anvelopă și carosabil. Acest lucru reduce abraziunea și îmbunătățește randamentul kilometric al anvelopei. În același timp, compusul Cool Chili reduce rezistența sa la rulare, scăzând consumul de combustibil și, prin urmare, emisiile de CO2.

WinterContact TS 870 a fost dezvoltat pentru modele precum VW up!, VW Golf și Citroën C4. De asemenea, modelele mai costisitoare, inclusiv BMW Seria 1 și Seria 3, beneficiază de siguranță în sezonul rece cu această nouă anvelopă de iarnă de la Continental. Gama de produse cuprinde inițial 19 dimensiuni de 14 și 17 inci, cu rapoarte nominale de aspect de la 45 până la 65 și cu lățimi de la 175 până la 225 de milimetri - unele dintre ele cu o nervură de protecție a jenții și/sau marcaj XL, indicând o capacitate de încărcare mai mare. Anul viitor, Continental va mai adăuga încă 45 de dimensiuni la această gamă. Aceste anvelope sunt aprobate pentru viteze de până la 240 km/h.

continental-pp-wintercontact-ts870-1

WinterContact TS 870 P pentru autoturismele din clasa mijlocie, SUV-uri și autovehicule de dimensiuni mai mari

Treptat, Continental va introduce WinterContact TS 870 P ca succesoarea anvelopei TS 850 P.

La fel ca în cazul „fratelui mai mic”, pentru WinterContact TS 870 P, Continental folosește un compus îmbunătățit Cool Chili, precum și tehnologia Hydro Grooves. Pentru a oferi mai multă siguranță șoferilor care își echipează autovehiculele cu anvelope mai late, dezvoltatorii au ales să renunțe la banda de rulare convențională cu model în V. În schimb, pentru WinterContact TS 870 P, Continental s-a oprit asupra unei construcții mai rigide, cu patru șanțuri mari pe circumferință, dispuse între șirurile de blocuri din banda de rulare. Această structură inovatoare a benzii de rulare, care este foarte diferită de predecesoarea sa, oferă avantaje majore - în special pe carosabilul umed. Cu ajutorul ei, apa din pata de contact cu solul este dislocată foarte rapid, asigurând o manevrabilitate mai bună, distanțe mai scurte de frânare și protecție eficace împotriva acvaplanării.

Comparativ cu predecesoarea consacrată a acestei anvelope, dezvoltatorii au oferit o îmbunătățire de patru la sută în ceea ce privește frânarea pe carosabilul umed și o îmbunătățire de opt la sută în materie de acvaplanare, fără a face compromisuri la performanța sa în alte privințe. Trebuie să menționăm în mod special îmbunătățirea de cinci la sută la frânarea pe gheață, de șase la sută la manevrabilitatea pe carosabilul uscat și de șase la sută la manevrabilitatea pe zăpadă. De asemenea, această nouă anvelopă de iarnă de la Continental prezintă și date convingătoare din punct de vedere ecologic: O reducere de doi la sută a rezistenței la rulare merge mână în mână cu o creștere de 16 la sută a randamentului kilometric.

continental-pp-wintercontact-ts870-1

Inițial, gama de produse cuprinde 52 dimensiuni pentru autoturisme și SUV-uri, pentru dimensiuni ale jantelor de 16 și 21 inci, cu rapoarte nominale de aspect de la 35 până la 65 și cu lățimi de la 205 până la 255 de milimetri - multe dintre ele cu o nervură de protecție a jenții și/sau marcaj XL, indicând o capacitate de încărcare mai mare - și cu aprobări pentru viteze de până la 270 km/h. Acestea fac din WinterContact TS 870 P soluția ideală pentru montarea de anvelope noi pe sedanuri, SUV-uri și mașini sport, precum Audi TT. De asemenea, construcția rigidă a anvelopei face ca aceasta să fie o alegere excelentă pentru modelele mai grele, cu sistem de propulsie electric..

Inițial, Continental a intenționat să lanseze aceste două noi anvelope de iarnă individual, una după cealaltă. Lansarea de produs pentru WinterContact TS 870 a fost anunțată pentru anul trecut, dar a fost amânată până în 2021, din cauza pandemiei de COVID-19.

Sursă: https://www.conti-online.ro/autoturism/media-services/newsroom/2021-05-03-winter-contact


20 of 32 News