Starea comenzii x
Iesire din cont
Livrare fara costuri

Anvelopa de iarnă Continental WinterContact TS 870 este pe primul loc în clasamentele realizate de ADAC, ÖAMTC și TCS

27/09/22

220927-pr-continental-wintertest-1-1

  • WinterContact TS 870 câștigă la testele efectuate pe toate dimensiunile
  • Cluburile auto apreciază echilibrul, eficiența și uzura
  • Teste efectuate pe anvelopele 185/65 R 15 și 215/60 R 16

Hanovra, 27 septembrie 2022. Continental WinterContact TS 870 ocupă primul loc la toate dimensiunile testate în cadrul testelor efectuate pe anvelope de iarnă publicate astăzi de principalele cluburi de automobilism din Germania, Austria și Elveția. Clubul de Turism din Elveția (TCS) îi acordă calificativul „foarte recomandat” la ambele dimensiuni, în timp ce ADAC din Germania și Clubul de Automobilism, Motociclism și Turism din Austria (OAMTC) îi acordă notele 2,1 (215/60 R16) și 2,2 (185/65 R 15).

TCS a lăudat în special echilibrul. WinterContact TS 870 a avut o performanță convingătoare pe carosabilul umed și pe cel uscat, dar și-a demonstrat punctele forte și pe zăpadă și gheață - cu eficiență energetică bună și cu uzură scăzută. ADAC și ÖAMTC au obținut rezultate comparabile și au subliniat siguranța în condiții de iarnă, precum și echilibrul pe toate suprafețele.

220927-pr-continental-wintertest-1.jpg

Cu WinterContact TS 870 P, Continental înlocuiește progresiv modelul său de succes, TS 850 P. La WinterContact TS 870 P, Continental se bazează pe un compus avansat Cool Chili și pe canelurile Hydro Groove. Pentru a îmbunătăți siguranța pentru șoferii care montează anvelope mai late, dezvoltatorii au deviat de la profilul obișnuit în V. În schimb, Continental a optat pentru un design mai stabil și pentru patru caneluri mari pe întreaga circumferință între rândurile de blocuri ale benzii de rulare de pe WinterContact TS 870 P.

Această structură inovatoare a benzii de rulare, care diferă și ea semnificativ de predecesoarea sa, prezintă avantaje evidente, mai ales în condiții de carosabil umed, deoarece elimină foarte rapid apa de pe suprafața de contact, contribuind la scurtarea distanțelor de frânare și oferind o apărare foarte sigură împotriva temutei acvaplanări.

220927-pr-continental-wintertest-5

Testele anuale efectuate de cele trei cluburi de automobilism sunt considerate etalonul pentru gama actuală de anvelope de iarnă din acest sector. Anul acesta, cluburile au analizat în total 33 de modele de anvelope cu dimensiunile 185/65 R 15, o dimensiune întâlnită frecvent la mașinile mici, și 215/60 R 16 pentru clasa compactă (SUV). WinterContact TS 870 a ieșit deja câștigătoare la acest test efectuat de revista de specialitate Auto Express (UK): „Continental înseamnă siguranță pe timpul verii și pe timpul iernii. Victoria de la testele efectuate de principalele cluburi de automobilism ne susține declarația privind calitatea premium, onorând eforturile echipei noastre de dezvoltare,” spune Andreas Schlenke, dezvoltator de anvelope la Continental.

Experții Continental au reproiectat WinterContact TS 870 de la zero. În acest scop, s-au dezvoltat un nou profil al benzii de rulare, o nouă construcție și un nou compus. Drept urmare, WinterContact TS 870 oferă distanțe de frânare cu trei la sută mai scurte pe gheață și manevrabilitate pe zăpadă cu cinci la sută mai bună față de predecesoarea sa. În același timp, randamentul kilometric a crescut cu zece la sută, iar aderența pe zăpadă a fost îmbunătățită.

Sursă: https://www.conti-online.ro/autoturism/media-services/newsroom/2022-09-27-wintercontact-ts-870-castigate-la-testele-efectuate


12 of 32 News